Hieronder staan enkele voorbeelden van diensten die wij aanbieden. Heeft u een andere opdracht en wilt u weten of wij de juiste partij voor u zijn, neem dan even contact met ons op. De kans is groot dat wij u kunnen helpen.
Klussen
Bouwtechnische keuringen
Renovatie
VVE
Nieuwbouw
Onderhoud
Bent u niet zo’n klusser of heeft u er even geen zin in. Dat is helemaal geen probleem. Zak lekker in de luie stoel en laat ons het werk doen.

We zijn thuis in alle denkbare klussen in en om het huis en van complimenten werken we alleen maar harder ; )
Aankoopkeuring? Wel zo verstandig!

Voor een relatief klein bedrag kunt u uw woning laten controleren op mogelijke gebreken. Een bouwkundige keuring wordt visueel uitgevoerd. De inspecteur geeft u inzicht in gebreken en geeft de te verwachten herstelkosten aan in een rapport. De herstelkosten worden overzichtelijk in drie categorieën ingedeeld. Directe kosten, kosten op termijn en kosten voor eventuele verbeteringen. Het zal u verbazen hoeveel gebreken er worden gevonden tijdens een bouwkundige keuring maar ook als blijkt dat de woning na de keuring helemaal in orde is, geeft dat u natuurlijk een stukje zekerheid. De kosten voor een bouwtechnische keuring vallen in het niet bij de aanschaf van een woning. Met de keuring voldoet u als koper aan de z.g. onderzoeksplicht.

Verkoopkeuring? Waarom niet!

Een verkoopkeuring is hetzelfde als een aankoopkeuring alleen dan in opdracht van de verkoper uitgevoerd. Als verkoper heeft u een meldingsplicht als de woning verborgen gebreken heeft. Een koper heeft daarentegen een onderzoeksplicht. Als u bij de verkoop een bouwkundig rapport kunt overhandigen geeft dat de koper een stukje zekerheid. Voor het geld hoeft u het niet te laten.

Opleverkeuring? Met een bouwkundige sta je sterker!

Wordt uw nieuwe woning binnenkort opgeleverd? Schakel ons dan in om u daarbij te begeleiden. Een oplevering is natuurlijk een leuke en misschien wel eenmalige gebeurtenis in uw leven maar waar moet u op letten bij een oplevering of wat moet u doen als u merkt dat de woning niet helemaal voldoet aan uw verwachtingen. Gaat u dan zelf in discussie met de aannemer of is het prettiger als een onafhankelijk persoon u daarin bijstaat? Tijdens een opleverkeuring gaat een bouwkundige met u mee door de woning. Hierbij geeft de bouwkundige tips en adviezen op gebied van gebruik, onderhoud en afwerking van uw woning. Tegelijkertijd worden gebreken overzichtelijk genoteerd in een rapport. Meestal zijn mensen verrast door het aantal punten dat tijdens een oplevering gevonden wordt.

Zelfbouw?, Een bouwkundige check voorkomt problemen!

Zelfbouwen is fantastisch! Een avontuur waarbij u zelf uw droomhuis realiseert. Uiteraard heeft u het volste vertrouwen in uw aannemer maar toch is het verstandig dat een onafhankelijke bouwkundige even meekijkt zodat kleine misverstanden niet kunnen uitgroeien tot grote discussies met hoge kosten. Bouwen is ingewikkeld. Onder andere door complexe wetgeving maar ook doordat meerdere partijen tegelijk aan het werk zijn is een foutje snel gemaakt en kunnen de gevolgen soms vervelend zijn. Hoe eerder een bouwkundige ingeschakeld wordt hoe beter. Liefst voor aanvang van de bouw tijdens de contractfase want dan attendeert de bouwkundige u op zaken waarvan wij weten dat die vaak tot misverstanden kunnen leiden.
MJOP

Voor een vereniging van eigenaren is het belangrijk om inzicht te hebben in de onderhoudskosten van de toekomst. Alle deelnemers zijn verplicht te sparen voor het onderhoud en hoe weet je als VvE bestuur wat nu een realistisch maandbedrag is voor de onderhoudsbijdrage?

Een MJOP geeft biedt het VvE bestuur een onderbouwing voor de onderhoudsreserve naar de leden van de VvE.

Het begint met een bouwkundige inspectie met aansluitend het opstellen van een meerjaren onderhoudsbegroting, afgekort MJOP of MJOB genoemd. Het verrichten van inspecties en opstellen van een MJOP is ons dagelijks werk.

Periodieke inspectie

De inspecteur bepaalt tijdens een periodieke inspectie, ook wel conditie meting genoemd de kwaliteit van alle onderdelen die onder het gemeenschappelijk beheer vallen. Denk daarbij aan dakbedekking, voegwerk, schilderwerk, e.d. De inspecteur bepaalt de conditiescore van elk onderdeel en daarmee hoelang het desbetreffende onderdeel nog mee gaat. Gelijktijdig worden acute problemen zoals bijvoorbeeld houtrot in beeld gebracht.

Er bestaan heel veel verschillende bouwmaterialen met elk een specifieke theoretische levensduur. Daarnaast hebben kwalitatieve verschillen tussen producten, weersinvloeden en de algemene prijsontwikkeling van materialen en diensten invloed op een MJOP. Daarom moet een MJOP regelmatig aangepast worden. Een periodieke conditiemeting is daarom van groot belang. Wij adviseren het om dit elke 5 jaar te laten uitvoeren.

Als na de inspectie de conditie van de bouwkundige onderdelen en de actuele kosten van het onderhoud in beeld zijn kunnen we a.h.v. deze gegevens de MJOP opstellen en onderhoudsbijdrage berekenen die nodig is per deelnemer (huiseigenaar). Uiteraard gaat alles in overleg met het VvE bestuur.

Naast het opstellen van de MJOP kunnen wij ook onderhoudswerkzaamheden uitvoeren.
Steeds vaker willen particulieren zelf of in een samenwerking met anderen een bouwproject starten.

Het realiseren van een bouwproject is leuk proces maar het is ook een gecompliceerd proces. Het is een samenspel van meerdere partijen met elk hun eigen belangen. Denk daarbij aan overheden, aannemers, constructeur, architect, bestaande omgeving. Ook de bouwregelgeving is complex en de milieueisen zijn streng. Tijdens de bouw moet duidelijk zijn wie welke verantwoordelijkheid draagt.

Als de voorbereiding niet zorgvuldig plaats vindt zal dat leiden tot fouten en extra kosten in de uitvoeringsfase. Om tijdens de uitvoering niet op ongewenste verassingen te stuiten is het belangrijk om een project al vanaf de initiatieffase gestructureerd op te zetten. Alle aspecten moeten worden belicht. De voorbereiding is als het ware de fundering van het project.

Wij sturen op vijf kernpunten waarop elke projectorganisatie georganiseerd behoort te zijn.
Geld, Organisatie, Tijd, Informatie en Kwaliteit.

Wij kunnen het bouwproces van begin tot eind voor u regelen.
Onderhoud is onontkoombaar en een belangrijk onderdeel voor het beheer van uw vastgoed of VvE. Als het onderhoud goed is geregeld werkt dat kostenbesparend en geeft het u inzicht in het werkelijke rendement van uw vastgoed.

“Voorkomen is beter dan genezen” is een veelgebruikt gezegde dat zeker van toepassing is als het gaat om onderhoud van vastgoed. Toch merken wij in de praktijk dat goed onderhoud niet vanzelfsprekend is en regelmatig te laat en of onvakkundig wordt uitgevoerd.

Andere aspecten zijn bijvoorbeeld de kwaliteit van het toegepaste materiaal en de kwaliteit van de aannemer die het werk uitvoert.

Onderhoud dat te laat of juist te vroeg wordt uitgevoerd werkt kostenverhogend of vertaalt zich in een lager rendement. Het is daarom belangrijk om Inzicht te verkrijgen in de actuele staat van uw vastgoed en in het onderhoud dat op korte en lange termijn nodig is om uw bezit op peil te houden.

Wij kunnen u inzicht geven in de technische kwaliteit van uw bezit en we hebben de kennis in huis om het onderhoud op een vakkundige wijze voor u uit te voeren en daarmee tot het door u gewenste resultaat te komen.

Diensten